Victoria Lorentzen fra Rise har funnet drømmejobben sin

Slakterlærlingen som elsker dyr

Skrevet av Andre Bruun
31.01.2020 06:00 - OPPDATERT 08.02.2020 23:17

Født og oppvokst på Rise med olde- og besteforeldre som drev småbruk, er Victoria Lorentzen godt vant med dyrehold. Nå er hun bare et halvt år unna fagbrev i drømmejobben.

Helt siden hun var liten jente har Victoria fått lov å arbeide med det hun er mest glad i, nemlig dyr. Da hun skulle over fra grunnskolen til videre opplæring , så valgte hun å følge lidenskapen sin hos Horn på Fygle.

Utradisjonelt yrke 
- Grunnen til at jeg valgte å gå inn i slakteryrket, er fordi jeg er så utrolig glad i dyr. Det å arbeide her hos Horn, er ingen motsetning mot det å være glad i dyr, tvert i mot. Jeg bruker det daglig i arbeidet mitt, og det gir meg stor motivasjon når jeg drar på jobb tidlig på morgenen, forteller Victoria.

Hun har valgt et noe utradisjonelt yrke i og med at hun er jente, men det er absolutt ingen hindring, noe både hun selv og arbeidsgiver Horn bekrefter.
- Victoria er vel så sterk og dyktig som noen av de andre her på slakteriet. Og det har betydd utrolig mye positivt for oss som arbeider her å få inn en så glad og omgjengelig kollega som henne, sier Arild Horn, daglig leder ved slakteriet.

Selv sier hun at det ble en helt naturlig vei hit, fra videregående opplæring og nå i full praksis.
- Jeg startet på restaurant- og matfag på Gravdal for tre og et halvt år siden. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å utdanne meg og bli kokk, og det ser jeg fortsatt ikke for meg, sier hun.
- Første halvår dro vi på introduksjon til mange bedrifter i Vestvågøy, blant annet Horn, og det var da jeg så at her kunne jeg jobbe og trives. Heldigvis fikk jeg praksis her allerede fra første praksisperiode, og har siden tilbrakt alt av praksis her.

Når hun er ferdig med lærlingperioden, skal hun ta fagbrev i slakterfaget, og håper på å få en stilling ved slakteriet på Fygle.
- Det føles helt riktig for meg å få en karriere akkurat inne dette faget, og den dagen jeg står med fagbrev og arbeidskontrakt i hånda, vil det være en drøm som går i oppfyllelse, sier hun.

Les mer om:

YOU Victoria Lorentzen
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.