Slik skal de satse på skolen

Skrevet av Ella Eriksen
22.05.2019 12:50 - OPPDATERT 22.05.2019 17:47

Arbeiderpartiet i Vestvågøy vil sørge for at elever får tidlig hjelp hvis de sliter med ord eller tall, de vil gi frukt til elevene i barneskolen og frokost til elever i ungdomsskolen.

Rektor Danielle Olavsen ved Buksnes skole savnet et tilbud til elever som hadde problemer med lesing og skriving. I starten var det Olavsen selv som sørget for at elevene fikk ekstra oppfølging. Nå har hun også ansatt en spesialpedagog som hjelper barna så tidlig som mulig.
Mandag fikk Buksnes skole besøk av Arbeiderpartiets ordfører Remi Solberg, Gøran Rasmussen-Åland og stortingspolitiker Martin Henriksen. Henriksen er Arbeiderpartiets talsmann innen utdanning. Besøket på Buksnes vekket interesse også hos stortingsrepresentanten.

Grunnleggende
De fikk høre hvordan initiativet fra rektor Olavsen på Buksnes skole har fungert.
– Vi lager seminarer for barna, og sørger for at vi har tema som de er interessert i, forklarer spesialpedagog Karoline Nordahl.
– Målet med tidlig innsats er at vi skal fange opp elevene som er i gråsonen. De som ikke er helt på samme nivå som de andre i klassen på lesing og skriving, sier Nordahl.
Hun forteller at det er viktig at elevene mestrer de grunnleggende ferdighetene, slik at de har grunnlaget for å lære like godt som de andre i alle fag.
– Vi har ikke opplevd at noen foreldre er negative til at noen av barna får ekstra oppfølging, sier rektor Olavsen.
Til høsten ønsker de å starte opp et tilsvarende prosjekt for mattematikk også. De besøkende fra Arbeiderpartiet lot seg imponere, og ordfører Remi Solberg forteller at partiet ønsker å ta med seg tidlig innsats til de andre skolene i Vestvågøy.
– Dette er et godt prosjekt. Vi vil ha det i alle våre skoler. Det vil kreve at vi har flere fagfolk inne i skolen, både miljøarbeidere og spesialpedagoger, sier Solberg.

Innsatsgruppe
Vestvågøy kommune har i dag en innsatsgruppe med bred kompetanse som kan hjelpe til når elever trenger litt ekstra oppfølging.
– Skolene kan ta kontakt med gruppen for å få veiledning om hvordan de skal gå frem i vanskelige saker. Det er en resurs fog en støtte for skolene, sier Solberg.
– Målet med tidlig innsats er å gi hjelp tidlig og ofte, det gir mer utbytte enn at man setter inn tiltak når noen har gått lenge på skolen, sier han.
Han understreker at skole er en viktig valgkampsak for Arbeiderpartiet lokalt. Alle skal med, som det heter i valgspråket.
– Derfor ønsker vi tidlig innsats også i barnehagen, vi ønsker å få tilbake skolefrukt i barneskolen og vi ønsker å få på plass frokost på ungdomsskolen, sier Solberg.
Han forteller at det er alt for mange som går hele skoledagen uten å få påfyll av næring underveis.
– Det er for mange som går uten mat, og det er ikke et godt utgangspunkt for læring eller for trivsel, sier Solberg.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.