Slipper programmet for Folkehelseuka 2018: Prosjektleder i Tur- og treningskompis Nordland Maria Fouad, Folkehelsekoordinator Greta Klevstad og Remi Solberg ser fram til et bredt utvalg av aktiviteter under Folkehelseuka i Vestvågøy i uke 15. Foto: Maja Borgvatn Karlsen.

Slipper programmet for Folkehelseuka 2018

Av Maja Borgvatn Karlsen
04.04.2018 13:44 - OPPDATERT 04.04.2018 17:15

Det er et bredt spekter av alle mulige aktiviteter under Vestvågøyas mest aktive uke. Alt fra senioryoga til matkurs for småbarnsforeldre arrangeres under Folkehelseuka.

- Folkehelse løftes høyt både nasjonalt og lokalt. Her i Vestvågøy har det blitt en tradisjon, og i år arrangeres Folkehelseuka i uke 15. I løpet av hele uken vil vi markere tilbud som vi ellers har her i Vestvågøy og vi ønsker å vise bredden i disse, forklarer folkehelsekoordinator Greta Klevstad.

Bredt tilbud

Klevstad ønsker å minne om hvor bredt begrepet folkehelse er i forkant av Folkehelseuka for å nå flest mulig.

- Folkehelse handler om hvordan vi har det, og folkehelseuka handler om hvordan vi jobber med folkehelsen. Slagordet vårt er «Folkehelse er mer enn joggesko og gulrøtter», og det beskriver også bredden i begrepet. Det kan være forskjellige møteplasser, tilhørighet, opplevelser, vennskap, ren luft og en trygg skolevei.

Bedrifter bidrar

Folkehelsekoordinatoren forklarer at tilbakemeldingene fra bedrifter som ønsker å delta har vært over all forventning.

- Responsen har vært helt fantastisk, forklarer hun.

- Det er mange bedrifter som er med og bidrar med aktiviteter.

Hva skjer

Programmet ligger åpent på Vestvågøy kommunes hjemmeside. Ordfører Remi Solberg har også en post på programmet, og ønsker å ta med voksne og barn på familietur i Bollefjæra.

- Det er viktig å bruke nærmiljøet rundt seg, og Bollefjæra er nært for de fleste i Vestvågøy. Folkehelse må vi hele tiden ha i bakhodet, og ta det med oss i alt vi gjør. Folkehelse er det å være i stand til å mestre sitt eget liv med alle aspekter. Folkehelse handler ikke bare om å springe på topptur, det handler om å ha et godt liv, sier Solberg.

Her kan du lese programmet for Folkehelseuka 2018

Turkompis

Prosjektleder i Tur- og treningskompis Nordland Maria Fouad forklarer at hun ønsker å bruke folkehelseuka til å rekruttere flere turkompiser.

- Vi ønsker å få flere turkompiser. Det er flere som trenger noen å gå ut med, så vi oppfordrer alle til å ta med en kompis ut på tur, forklarer Fouad.

#TurkompisVestvågøy

FNF Nordland og Vestvågøy kommune har i samarbeid startet prosjektet - Aktiv Nær Deg.

Vi ønsker å få så mange som mulig til å være Turkompis under Folkehelseuka 2018.

For å bli Turkompis må du:

  1. Finne en venn eller flere
  2. Gå tur sammen

Enklere - og hyggeligere blir det ikke! 

Alle som er en Turkompis under Folkhelseuka på Vestvågøy kan være med i trekningen av et gavekort på Lofotsenteret til en verdi av 500 kr. 

Ta bilde av deg og Turkompisen din, og legg det ut på Facebook eller Instagram med #TurkompisVestvågøy

Vinneren blir kåret søndag 15. april kl. 20:00 og vil bli kontaktet.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.