Sommerskole: Anna Eltoft og Siri Skarby er klar for å ta imot elevene til årets «Sommerskole». Foto: Maja Borgvatn Karlsen.

Snart åpner Sommerskolen dørene

Skrevet av Maja Borgvatn Karlsen
21.06.2018 14:08

Det er totalt 15 plasser til unge lovende som ønsker å få en smakebit av årene de har foran seg, og det er i fortsatt plass til flere.

Sommerskolen arrangeres årlig i regi av Fylkeskommunen. Fra 23. juli til 10. august vil ungdommen få prøve seg både i arbeidslivet og med praktiskrettet pensum.

- Det er ikke en ordinær «skole-skole». Her får ungdommen fem dager på skolen, og resten ute i en bedrift. Det er 10. klassinger som er på vei over til videregående som får tilbudet, og det er en fin overgang fra grunnskolen til videre utdanning, sier Anna Eltoft, lærer ved Sommerskolen.

Eltoft oppforer ungdommen til å søke.

- Dette er fint for dem som ikke har fått seg sommerjobb enda. Her får de muligheten til å «få en for innafor». Vi forsøker å ordne praksisplass der hvor eleven ønsker seg, sier Eltoft.

- De får også 300 kroner daglig for å delta. Vi er den eneste skolen i Norge hvor elevene får betalt, sier Eltofts kollega, Siri Skarby.

Sommerskolen er todelt, og Skarby skal lede og undervise minoritetsspråklige.

Praksiskrettet undervisning

Eltoft forklarer at de ønsker å undervise mest mulig med praktiske oppgaver, og lover et annet opplegg enn den «ordinære skole».

- I fjor underviste vi i matematikk ute i naturen. Vi tok også en mattetime i bowlinghallen hvor vi regnet ut kulens hastighet per sekund. Vi vil undervise i engelsk og norsk også, sier Skarby.

Besøker skolen

Skarby og Eltoft forteller at de også tar med seg elevene på skolebesøk.

- Vi tar dem med på omvisning på videregående, og viser dem rundt så de blir kjent med stedet. Det kan være skummelt å møte opp første dag på videregående, så det blir kanskje litt mindre skummelt når de har sett skolen.

Ute i bedrift

Elevene ved Sommerskolen får legge inn ønske hvor de skal ha sin arbeidspraksis.

- I fjor var det ei som fikk arbeide i en barnehage, og hun fikk tilbudt vakter i etterkant av praksisen. Det er en flott måte å få et innblikk i arbeidslivet på, sier Skarby.

- Så er det også en måte å kanskje skaffe seg en deltidsjobb på når du skal begynne på videregående, legger Eltoft til.

 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.