RYDDEARBEID: Fylkesvegen til Myrland i Flakstad ryddes etter at et snøskred gikk over veien i ettermiddag. Foto: Avisa Lofoten-tipser

Snøskred over veien til Myrland

Av Lars Eidissen
01.04.2018 23:40 - OPPDATERT 01.04.2018 23:40

Den rasutsatte veien til Myrland ble i kveld ryddet for snø og is etter skred.

Avisa Lofoten mottok i kveld bilder av en snøfylt fylkesvei 805 til Myrland som ryddes etter et snøskred gikk over vegen.

Trafikkoperatør Bente Nyland i Statens Vegvesen bekrefter at det har gått et ras og at veien har blitt ryddet i kveld.

- Det var en innringer som hadde tipset i halv-syv-tiden. Da hadde ikke entreprenør ennå fått vite om det, sier Nyland og rapporterer videre fra loggen:

- Det var gått et lite isras. Det er ryddet unna nå, sier Nyland.

En beboer og en besøkende som har vært i kontakt med Avisa Lofoten forteller at de fikk beskjed fra vegvesenet at veien var åpen, men måtte vente på rydding av ras på vei til legevakt.

De mener også at "et lite isras" er en uriktig beskrivelse av rasets omfang.

Fylkesvegen i Flakstad er svært rasutsatt, og ble i høst beskrevet som "Nord-Norges farligste" av fylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik (Sp). Det bor 15 mennesker i bygda Myrland, som i fjor høst var isolert i tilsammen flere uker på grunn av steinras.

LEVER MED FAREN: Trond Kristoffersen, Cody Duncan og Arne Nilsen er tre av de 15 innbyggerne i Myrland – bygda i Flakstad som har Nord-Norges farligste vei som innfartsåre. Foto: Lars Eidissen

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.