Et sea-king helikopter og to F-16 fly søker etter en sjark i havsnød i Vestfjorden i natt

Søk etter savnet sjark fortsetter i natt

Skrevet av Andre Bruun
24.03.2021 23:20 - OPPDATERT 25.03.2021 07:06

En 31-fots Viksund-sjark med seil er i nød i Vestfjorden. Hovedredningssentralen leter etter sjarken i området nordvest for Landegode og Moskenes med to F-16 ly og en Sea King.

- Status akkurat nå er at vi fortsatt søker etter sjarken i Vestfjorden. Det er en  31-fots Viksund-sjark med seil som forlot Bodø rundt klokken 13:30 i dag formiddag med kurs Lofoten. 

- Vi fikk melding fra sjarken rundt halv åtte med beskjed om at han hadde fått black.out på navigasjonssystemene, vann på mobilen og hadde behov for vår assistanse. Været er ganske dårlig, så vi begynte søk umiddelbart.

Søket har så langt klokken 23:00 ikke gitt resultat, men Hovedredningssentralen forteller at de har håp om å finne sjarken.
- Vi har fått inn signaler fra mobiltelefonen siden da, og intensiverer søket etter fartøyet, forteller Iversen ved Hovedredningssentralen i Bodø.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.