Sommerens kakefest

Skrevet av Sigrid Eliassen Sand
10.07.2018 17:00 - OPPDATERT 11.07.2018 08:00

Er du glad i kakebaking? Med et nytt konsept i ermene åpnes dørene i Nord-Borge for enda en kakefest.

Blant alle festivaler i sommerlofoten finner vi Sommerdagene på Vestresand. I tradisjon tro byr arrangørene til Lofotens største kakeevent.

I år håper arrangørene på at flere nykommere ønsker å delta og utfordre bakeveteranene fra tidligere år.

-Dette samler veldig mange mennesker hvert år, det blir fullt hus og god stemning. Det er viktig og gledelig om alle interesserte melder seg tidlig, sier Hallingbye.

Blir aldri nok kaker

Med fulle lokaler de tidligere årene, tenker arrangørene at det også i år blir behov for mange kaker rundt bordet. Arrangøren frykter derfor ikke for mange kaker, og ønsker at alle som sitter på bakelysten skal få bidra.

Det blir en konkurranse hvor målet er å finne Nord-Borges beste kake. Men det er ikke bare innbyggerne i Nord-Borge som inviteres til konkurranse. I følge Frode Hallingbye i arrangementskomiteen skal alle som har en minste tilknytning til Nord-Borge være velkommen til å delta.

 Arrangementet byr på et folkefullt ungdomshus på Haukland. Foto: Sigrid Eliassen Sand.

Alle glade amatører

Arrangøren poengterer at dette er en lavterskelkonkurranse, hvor bakeglede og fornøyelse er i fokus, ikke konkurrering. Kakefesten sikter seg inn mot alle glade amatører, og han mener at ingen må la seg skremme av konkurransekonseptet. 

Flere kåringer og vinnere

Tidligere år har det vært kåret 1., 2. og 3. plass, nå skal dette forandres.

-Vi føler det er mer riktig å fordele prisen over en rekke forskjellige kategorier. Da blir det mest fair tenker vi, sier Hallingbye.

Videre forteller han at det derfor bare blir førsteplasser i år, en innenfor hver kategori. De seks kategoriene er: formkaker, sjokoladekaker, ostekaker, kremkaker, hvetebakst og glutenfri bakst.

Med Roy Berglund og Siv Gisholt Jakobsen som dommere blir det kåret en vinner i hver kategori, samt en vinner av dem igjen. Tyngdepunktet av dommervurderingen blir å ligge på smak, hvor hele 60% av poengfordelingen går på smak, mens 15% går på utseende og 25% går på konsistens.

 

 Vinneren fra 2016. I år blir det enda flere førsteplasser å hente. Foto: Sigrid Eliassen Sand.

Oppfordrer til påmelding

-Har du aner fra Nord-Borge, bor her, ferierer eller har relasjoner i området så er du absolutt i deltakergruppen! Sier Hallingby.

Han har en klar oppfordring til alle der ute om å melde seg på konkurransen eller oppfordre en bakeglad venn til å gjøre det. Håpet er å få inn nykommere så vel som tidligere bakere til årets konkurranse. 

-Påmeldingsfristen går ut 15. juli, meddeler Hallingby, som forteller at påmelding gis på telefon til 48038230, med navn og kategori. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.