Primus motor for YOU-messa, Inge Elvebakk, forteller at i dag er det arbeidsgiverne som jakter på arbeidstakere, ikke omvendt.

Velkommen til YOU - 2020

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
31.01.2020 06:00 - OPPDATERT 08.02.2020 23:17

Når den 10. Yrkes- og utdanningsmessa åpner dørene 7. februar, er det med en rekke arbeidsgivere på jakt etter framtidens arbeidstakere.

Yrkes- og utdanningsmessa, populært kalt YOU-messa feirer tiårs-jubileum i år. Inge Elvebakk, som er primus motor for messa er strålende fornøyd.

- Vi har aldri hatt så mange utstillere som i år. Det viser at bedriftene og andre som stiller ut her er fornøyd med det de har oppnådd, og at de har hørt om messa av andre som er fornøyd, sier han.

- Bedriftene som stiller ut på messa har skjønt at arbeidsmarkedet er snudd på hodet i forhold til slik det engang var. Bedriftene tenker nå mer langsiktig, mener han.

- Tidligere var det arbeidstakerne som henvendte seg til de som hadde en bedrift. I dag har næringslivet begynt å tenke mer framover. De ser etter arbeidstakere de kan rekruttere om tre eller fem år. Derfor er det viktig for de forskjellige bedriftene i næringslivet at de får vist seg fram, sier han.

Endret besøksmønster
Tidligere år har man sluppet inn elevene fra både ungdomsskolen og videregående skoler samtidig. I år endres dette.

- Vi har fått tilbakemelding fra universiteter og høyskoler om at det var vanskelig å forholde seg til hvilken gruppe elever de snakket med, ungdomsskoleelver eller videregående. Derfor har vi gjort det slik at de tre første timene, mellom klokken 09.00 og 12.00 slipper vi inn videregående elever. Og fra 11.30 til klokken 14.00 slipper grunnskolen til, forteller han.

Elvebakk er ikke i tvil om at messen har hatt stor betydning for både bedrifter og elever opp gjennom årene.

- Når vi regner over det, har det i løpet av de årene messen har bestått vært rundt 15.000 elever innom. At messen i år blir større og mer omfattende enn noensinne viser at den har sin misjon, sier han.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.