Ballstadspeiderne skal ut i hjelpearbeid i morgen.

Speidere skaper fred

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
13.01.2020 08:10

Ballstad KFUK-KFUM-speidere deltar på Globalaksjonen 2019-2020, og skal gå julebukk for å samle inn penger til fredsarbeid blant ungdom i Sør-Sudan.Ballstad KFUK-KFUM-speidere deltar på Globalaksjonen 2019-2020, og skal gå julebukk for å samle inn penger til fredsarbeid blant ungdom i Sør-Sudan.

Tirsdag ettermiddag vil innbyggerne på Ballstad få besøk av syngende og bøssebærende speidere.

- Vi håper at de blir tatt godt imot, og at mange vil bidra til å hjelpe unge i Sør-Sudan, sier ansvarlig for den lokale innsamlingen, speiderleder Tone Johanne Pedersen i en pressemelding.

Ballstadværingene som ønsker å bidra, oppfordres til å ha kontanter tilgjengelig, ellers så blir også mulig å bruke Vipps.

- For at ungdom som har vokst opp i krig og politisk uro skal kunne være med å påvirke sin egen fremtid trenger de hjelp til å bearbeide traumer, utdanning og arenaer der de både får sagt sine meninger, og blir hørt. KFUK-KFUM-speiderne samarbeider med KFUK i Sør-Sudan som lærer opp ungdom i egne rettigheter og legger til rette for at de skal delta i, og påvirke samfunnet, forteller Pedersen.

Speidere over hele Norge samler inn penger til aksjonen på ulike måter. Noen tjener penger ved å stille opp på dugnader, noen går med bøsser, deltar på sponsorløp eller gjør andre inntektsgivende aktiviteter. 

Ballstad KFUK-KFUM-speidere møter opp på Ballstad skole klokken 17.30 Det blir mange flotte fotomotiver, og mulighet til å snakke med lokale speidere, sier hun.

- Vi regner med at arrangementet får omtrent 25 deltakere i alderen 8-15 år, og ca. 15 frivillige, i form av foreldre og speiderledere, er i sving for å få arrangert det hele. I fjor samlet gruppa inn 12.765,- kroner, og målet er å samle inn minst like mye, eller helst mer i år., sier en spent Tone Johanne Pedersen.

Globalaksjonen er en solidaritetsaksjon for KFUK-KFUM-bevegelsen i Norge. Inntektene forvaltes av KFUK-KFUM Global. 

Les mer om:

Ballstad KFUM KFUK
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.