Foto: Vebjørn Storeide.

Spekkhuggershow i Lofoten: -Dette var rene waterworld!

Skrevet av Sigrid Eliassen Sand
17.07.2018 12:39 - OPPDATERT 17.07.2018 17:02

Tidlig på morgenkvisten tirsdag 17. juli ble Vebjørn Storeide vitne til et spekkhoggerbesøk utenom det vanlige rett utenfor Ballstad.

En ellevill flokk

Til Avisa Lofoten anslår Vebjørn at flokken var på rundt 20 spekkhoggere. Han har aldri sett noe lignende, eller så mange spekkhuggere, tidligere og beskriver synet som spektakulært.

-Jeg har sett spekkhuggere før, men aldri på denne måten. De hoppet, stupet, herjet og danser, forteller gravdalværingen.

 Foto: Vebjørn Storeide.

Fotokameraet beredt

Vebjørn er proff i fotofaget, han har blant annet produsert flere kortfilmer og drevet fotobutikk i Leknes. Fotografen var tilfeldigivis utstyrt med kamera til spekkhuggersynet, men dette i en helt annen sammenheng.

Han tok turen til havs klokken 5 natt til mandag i forbindelse med et fotoprosjekt. Han skulle ta konfirmasjonsbilder av datteren til en kompis, og var derfor på sjøen med kompisen og konfirmanten.

-Vi hadde ventet lenge på den perfekte anledningen til prosjektet. Tanken var å bruke en stille holme og lofotveggen som motiv, bereter han og beskriver det de møtte som langt mer spektakulært.
 

Med tanke på båtturens formål var Vebjørn derfor godt forberedt med fotoutstyr til spekkhuggermøtet.

Foto: Vebjørn Storeide.

Tipset av kystverket

Vebjørn legger ikke skjul på at gjengen bevisst oppsøkte spekkhuggerne. De visste ikke på forhånd at det var spekkhuggere å møte, men fikk et tips fra kystverket.

-Litt før møtte vi Kystverket, de drev å monterte stolper. De fortalte at de hadde observert spekkhuggere og at vi måtte opptre forsiktige, sier Vebjørn.

Etter dette tok gjengen turen lengre ut, til hvor Kystverket mente å ha sett spekkhuggerne. Vebjørn avslutter med å fortelle at de lenge seilte rundt flokken, noe som ga han mange fantastiske bilder.

Foto: Vebjørn Storeide.

Foto: Vebjørn Storeide.

Foto: Vebjørn Storeide.

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.