Marco Fusi, fiolinist og komponist blir å treffe på Ramberg på søndag, sammen med Alessandro Perini og Tine Surel Lange fra Ramberg.

Spennende og nyskreven ung nordisk musikk på Ramberg

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
07.11.2019 07:00 - OPPDATERT 07.11.2019 10:17

«That Damn Borderline» er et prosjekt som undersøker grensen mellom lydkunst og musikk med et seminar og en konsert presentert i samarbeid med Akademigruppa ved U. L. Lysbøen.

Alle verkene på programmet er skrevet til Marco Fusi av nålevende nordiske komponister. Komponister som i sin kunstneriske praksis har tendens til å oscillere mellom tradisjonelt notert samtidsmusikk og lydkunst - inklusiv verket «For Solo Violin(ist)» for fiolinist, video og objekter av den Lofoten-baserte komponisten Tine Surel Lange.

Utover å gi rom for den «eksperimentelle fiolinen» vil konserten også være en sjelden mulighet for å oppleve det historiske instrumentet viola d’amore. Før konserten inviterer vi til seminaret «I grenselandet mellom musikk og lydkunst! En samtale mellom en musiker, en komponist og en lydkunstner» med Marco Fusi, Alessandro Perini og Tine Surel Lange.

- Prosjektet med konsert og seminar ble presentert av Hertzbreakerz i Sverige høsten 2018, og vi gleder oss stort over å kunne presentere dette spennende og unike programmet i Lofoten, sier Tine Surel Lange.

Prosjektet er støttet av Kulturrådet og Nordland Fylkeskommune. Marco Fusi er fiolinist og komponist. Han har opptrådt med dirigenter og solister som Pierre Boulez, Lorin Maazel Peter Eötvös og Susanna Mälkki, og samarbeidet med Ensemble Linea, Interface, Phoneix og Ecce m.fl.

Hans «complete recordings» av John Cages Freeman Etudes ble utgitt av Stradivarius. Fusis aktuelle prosjekt fokuserer på viola d'amore og elektronikk.

nyMusikk Nordland er en autonom lokalavdeling av den landsdekkende organisasjonen nyMusikk.

- Vi jobber for å fremme og øke interessen for kunstmusikk og lydkunst samt bygge opp et tverrfaglig nettverk som spenner over hele regionen. nyMusikk Nordland samarbeider med regionale aktører som festivaler, kunstnere, gallerier, kulturskoler og andre utdanningsinstitusjoner. Styret består av komponister, kunstnere, musikere og undervisere med sterk forankring i Lofoten og Vesterålen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.