Temmam Al-Taie, Stine Eliassen, Astrid Løvdal og Frida Caesar spilte samme på tvers av skolekorpsene på musikkafé forrige onsdag.

Spiller seg til korpsfestival i England

Skrevet av Thomas Rud
06.04.2019 12:00 - OPPDATERT 07.04.2019 12:00

Skolekorpsene på Leknes og Svarholt har samlet kreftene. Det har blitt til et større miljø, musikkafé og i juni deltakelse på en internasjonal korpsfestival i England.

Før det blir korpsfestival i Scarborough i England i juni gjenstår mye øving. På veien til England tar de med seg en lagfølelse og et godt miljø. Musikkaféen på Meieriet forrige onsdag var en god bidragsyter til det. Da spilte hele korpset opp foran venner og familie i Fryseriet. 

– Det blir ofte bedre musikk med flere instrumenter, sier korpsleder Ellinor Løvdal i Leknes skole og ungdomskorps. 

– Og ungene blir tryggere siden vi får flere instrumenter og dobler stemmen fra disse, sier Monica Grønhaug. 

Kamilla Nedrebø og Synne Solberg fra Leknes spilte klarinett.

Begge mener korps er en inkluderende aktivitet, der ingen blir stilt på sidelinjen. De mener de treffer noen av dem som ikke har andre fritidsaktiviteter. 

– Så er det veldig sosialt. Vi gjør mye sammen, og når vi har deltatt på konkurranser i Narvik sover vi på skoler. Det er en ny opplevelse for mange av ungene, siden de ofte er vant med å bo på hotell, sier Grønhaug. 

Datter Hanna Andrea Grønhaug Kleppe synes det er topp å være med i korps, og gleder seg stort til Englands-turen. 

Simon Pleym Jonassen på saksofon og Lisbeth Toften på fløyte.

– Det blir bra å dra på shopping, sier hun. 

[annonse]
Blant et av innslagene på musikkaféen onsdag var andefløyte. Hanna og venninnen Eline Løvdal bidro blant annet med dette. 

– Det er veldig nytt. Jeg prøvde det for første gang for noen uker siden, og det er veldig morsomt, sier Hanna. 

Korpset har jobbet dugnad og fått penger fra næringslivet for å kunne dra til England. Totalt blir det 52 barn og voksne som drar til festiavalen. Én som vet hva han går til er Temmam Al-Taie. Han var med forrige gang korpset arrangerte tur til Engand. 

– Jeg var med dit for rundt seks år siden, og det var en veldig fin opplevelse. Jeg tror at vi får det denne gangen også. Dette er noe de ikke har opplevd tidligere, forteller Al-Taie. 

Venninnene Eline Løvdal og Hanna Andrea Grønhaug Kleppe har kun øvd på andefløyta i noen uker før de skulle bidra med ekstra krydder i et av korpsets innslag.

Selv synes han det er både artig og sosialt å være med i korpset, selv om han er den eneste på sin alder. 

– Men jeg bidrar med det jeg kan, og jeg ser for meg at det er bra for de yngre medlemmene. Jeg blir nok et forbilde, og de fleste lærer av de som er eldre, sier Al-Taie. 

Det var ikke bare musikk som sto på menyen da de to korpsene arrangerte musikkafé. Mange av de fremmøtte hadde selv bidratt med både vått og tørt. 

– Foreldrene har med seg kaker kaffe og gevinster, siden vi også selger lodd here i dag, sier korpsleder Løvdal. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.