Med denne bakkeinnretningen håper disse fem håpefulle å ta Fygle helt til topps i Lego League

Spisser formen mot finalene

Skrevet av Andre Bruun
26.03.2021 06:30 - OPPDATERT 08.04.2021 13:17

Fem syvendeklassinger fra Fygle skole på Vestvågøy spisser i dagene før påske toppformen frem mot finalene i Lego League som går av stabelen tirsdag etter påskeferie.

- Vi er klare. Nå er det full konsentrasjon i gruppen som skal sørge for at Fygle kommer så langt som overhode mulig i Lego League, forteller Tanja Gunvaldsen som er lærer og motivator for de fem elevene som bærer Fygles fane.

Akkurat nå holder deltakerne på med finpussingen på prosjektet sitt, som er ambisiøst og utrolig praktisk for handikappede personer.
- Nå har vi printet ut det meste av modeller som vi skal bruke for å vise innovasjons idéen vår rett over påske, forteller Lukas som er eneste gutt på laget.

Først tegnes modellene og selve innretningen planlegges ned til minste detalj. Så brukes en avansert 3d printer for å printe ut en modell av innretningen som elevene har investert mye tid og kreativ energi på.

- Som du ser, så har vi konstruert en heis som gjør det mulig for rullestolbrukere å komme seg opp på toppen av for eksempel en slalombakke. Målet er så klart at det vi lager skal kunne brukes og kanskje hjelpe noen med vanskelige oppgaver.

Modellen som elevene har lagd skal gi dommerne i Lego League en god ide om hvordan innretningen brukes, så det må i tillegg til modell en del videoredigeringsarbeide til for å overbevise dommerne.
- Målet er å komme oss lengst mulig, men tenk så kult det hadde vært om for eksempel slalombakken i Stamsund hadde brukt heisen vår. Det hadde vært nesten enda bedre enn å vinne selve konkurransen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.