Rudi og Linda opplever et enormt engasjement, og ber om enda flere

Sprøtt mange frivillige

Skrevet av Andre Bruun
17.03.2020 10:26 - OPPDATERT 17.03.2020 11:29

Da Rudi Johan Berntsen og Linda Lorentzen startet ei gruppe for frivillige som ville hjelpe til i den vanskelige perioden vi er i, hadde ingen av dem sett for seg slik massiv respons.

- Egentlig så tenkte vel begge to at om vi fikk rundt hundre medlemmer så ville det være ganske bra. Nå er vi blitt såpass stor at vi kan hjelpe for eksempel sykehuset om  med å samle inn. Utstyr de kan bruke om de mangler, forteller Berntsen.

Godt over tusen medlemmer 
- De første tusen medlemmene bikket vi bare noen timer etter at vi startet gruppen. Hvordan det gikk så fort, det vet jeg ikke, men vi er jo bare glade til. Det betyr at vi faktisk kan gjøre en forskjell, sier Linda Lorentzen.

Sammen startet de Facebook-gruppa for bare to dager siden. Den har snart passert to tusen medlemmer, og har egentlig et ganske vidt men samtidig veldig spesifikt mål.
- Målet er å hjelpe og å be om hjelp. Vi setter ingen restriksjoner på hvem du er eller hva du trener eller kan gi. Det eneste kravet vi har, er ærlighet. Pensjonister ber om hjelp til handling, spillekonsoller lånes bort, penger sendes via vipps for å få gjort unna skyss eller transport. Alt dette foregår nå på denne siden, og vi som er administratorer har som oppgave å holde en oversikt over det hele.

Kan hjelpe myndighetene 
For Rudi sin del, så har han i lang tid ønsket å bidra mer som frivillig. Da han jobbet på havet, hadde han dårlig tid og var mye borte. Nå er han tilbake i landarbeide, og hadde allerede en plan for dette.
- Jeg har jo akkurat meldt meg inn i Røde Kors i Vest-Lofoten, og skulle få gjort unna første kurs som skal gi meg mulighet til å være med i deres innsatsstyrke. Nå blir jo alt av den type aktivitet kraftig redusert, men behovet er jo enda større. Linda (Lorentzen) organiserer mye av de tjenestene som skjer på siden nå, jeg bruker mye tid på innsamlinger til helsevesen og kommune.

Må ta dette alvorlig 
På tross av mange engasjerte Vest-Lofotinger ser de to at befolkningen er litt todelt.
- Vi ser at det er mange som ikke tar hensyn til advarslene fra FHI (Folkehelseinstituttet), myndigheter og eksperter, og som tror dette er en slags konspirasjon. Det er det ikke. Vi har fått så mye god kunnskap om viruset nå, at vi vet at det er svært farlig, og at vi må faktisk stå sammen for å bekjempe dette. Enn så lenge har vi ikke noen smittede i Vest-Lofoten, skal det fortsette slik, må hver enkelt en av oss overholde de kravene myndighetene setter som minstekrav for å unngå et utbrudd her, sier Rudi.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.