Andre Rosengren Bendiksen opplyser at det nå har kommet inn over 38.000 kroner til innsamlingen for hjertekompresjonsmaskinener til ambulansene i Lofoten.

Starter «Spleis» for hjertekompresjon

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
04.09.2019 13:59 - OPPDATERT 05.09.2019 07:22

I går kunne du lese om Andre Rosengren Bendiksen som vil ha hjertekompresjonsmaskiner i alle ambulansene i Lofoten. Nå kan alle bidra gjennom <>.

- Det er veldig enkelt, sier Andre og demonstrerer.

- Du går bare inn på spleis.no og søker på Lofoten. Da vil du fort se hva vi ønsker bidrag til, forteller han.

- Du vil også kunne se hvor mye som er kommet inn etter hvert, sier han.

- Nå er det slik at <<Spleis>> skal ha fem prosent av de innsamlede midlene, så derfor ber vi om at større beløp overføres direkte til kontoen vår, nummer 1503.450.8000, og Vipps 559446, sier han.

Aksjonen har til nå fått inn 38.044 kroner.

- Det er en god begynnesle, sier Bendiksen, som vil holde våre lesere oppdaterte.

Søker samarbeidspartnere
Bendiksen vil gjerne oppfordre andre i Vest-Lofoten til å ta kontakt og får til et samarbeid.

- Selv om tanken først var å samle inn til ambulansen i Vågan håper vi å få inn nok penger til å utstyre de fire ambulansene i hele Lofoten som ikke har slikt utstyr, kan få det. Når det først oppstår en situasjon med hjertestans kan det stå om minutter, og da kan disse hjertekompresjonsmaskinene utgjøre forskjellen på om en person overlever eller ikke, sier han

Bedrifter eller organisasjoner som føler at de kan være en samarbeidspartner bes om å ta kontakt for å avtale samarbeidsformen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.