Vindkartet til Meteorologisk Institutt viser sterk storm flere steder i Lofoten fredag morgen.

Sterk vind stanser fly, busser og ferger

Skrevet av Thomas Rud
11.01.2019 08:45 - OPPDATERT 11.01.2019 19:02

Været skaper utfordringer i Vest-Loften fredag

Fredag holder Ramberg skole stengt, siden skolebussene som skulle ta mange av elevene til skolen ikke gikk på grunn av sterk vind. 

Skolene i Vestvågøy holder åpent, men her er skolebussene også innstilt. Siden vinden er såpass kraftig oppfordret Vestvågøy kommune foreldre til å både følge og hente de minste barna på skolen i dag. 

Rektor Ole Gunnar Søstrand ved Leknes skole skrev i en sms til foreldre at siden noen elever ikke kommer seg på skolen i dag må man ta høyde for en litt annerledes skoledag. 

Rektor Bjørn Olav Laksosnes ved Sørvågen skole i Moskenes uttalte til Avisa Lofoten torsdag kveld at skolen er åpen fredag.  

Meteorologisk Institutt melder for øvrig om at vindkastene i Vest-Lofoten kan komme opp i 35-40 meter i sekundet, men denne vinder er ventet å avta utover fredag ettermiddag. 

Lokalt kan det være vanskelige kjøreforhold. 

Fredagens to første flyvninger fra Leknes til Bodø ble innstilt. Også avgangen til Bodø klokken 11.40 er innstilt. Oslo-flyet fra Leknes klokken 13.40 er også innstilt. 

Ferga mellom Moskenes og Bodø er også innstilt inntil videre. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.