Antall arbeidsledige og permitterte øker i Vestvågøy

Høy arbeidsledighet

Skrevet av Andre Bruun
12.05.2020 11:15 - OPPDATERT 12.05.2020 12:50

Siden mars måned har tallet på arbeidsledige og permitterte i Vestvågøy kommune bare gått en vei. Kommunen forventer at situasjonen forbedrer seg de neste månedene.

Per 17. april er det registrert 1.385 arbeidsledige i Vestvågøy kommune. 530 av disse ble permittert etter 9. mars. Det er et urovekkende høyt tall, men kommunen regner med det tallet vil synke noe i løpet av sommeren.

Det forventes at denne situasjonen nå vil endre seg, da flere framover vil gå over til 60 % av inntekten i en normal permitteringssituasjon når regelverket endres noe i perioden fremover.

Alle som ble permittert fikk mulighet til å søke forskudd på dagpenger. Dette har flere benyttet seg av som igjen betyr at sosialutbetalinger for Vestvågøy kommune ikke har økt i denne perioden.

NAV rapporterer at de opplever økt pågang fra folk som ikke vet hvordan de skal klare å betale sine utgifter. Det er også økt pågang på gjeldsrådgivning fra folk som trenger bistand her. Det er hittil ikke registrert økning av antall mennesker som har behov for å søke økonomisk sosialhjelp, men det forventes at dette vil komme nå. 

Formannskapsmøtet i Vestvågøy i dag skal blant annet behandle hvilke tiltak kommunen kan sette i gang for å hjelpe næringslivet og enkeltpersonen å tilpasse seg den vanskelige situasjonen kommunen er inne i.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.