Større og mye nytt

Skrevet av Benjamin Einarsen
10.08.2018 14:00 - OPPDATERT 13.08.2018 09:05

Siste torsdag i august åpner både Høstvekka på Leknes og Lofoten Countryfestival. I sentrum loves det tre dager med yrende folkeliv, tivoli og mye god mat.

Det var lenge usikkerheter rundt tivoliet under Høstvekka. Lindstrøms Tivoli ga tidlig beskjed at de ikke lengre ble å reise rundt slik de alltid ha gjort. Heldigvis takket Hugos Tivoli ja til å komme til Leknes.

Arkivfoto: Avisa Lofoten

Hugos er heller ikke de eneste som ønsker seg til Høstvekka. Bod- og stand-kartet til arrangørene i Leknes Handelsråd ser nemlig ganske så stappa ut:

- Innenfor området hvor vi lager gågate er det nå ikke mye plass igjen. Mange av de som var her i fjor kommer tilbake, pluss at vi har fått en del nye, forteller Geir Kristian Johansen i Leknes Handelsråd.

Internasjonalt matmarked

Den kanskje største nyheten av året er besøket av International Food Market. Dette er et eget matmarked som byr på smaker og tilbud fra Italia, Spania, Frankrike, Holland og mange andre europeiske land. I tillegg stiller det lokale Bondens Marked også i år.

Foto: International Food Market

Gågate

For å kunne omgjøre Leknes sentrum til en folkefest er arrangørene avhengige av å kunne stenge av for biltrafikk. Slik vil dette bli gjort i år:

  • Fra og med søndag 26. august: Området mellom og veien foran Rådhuset og Sentrumsgården/Lampehuset blir stengt for rigging av tivoli.
  • Fra og med onsdags kveld: Storgata stenges fra Skulbrugården til Lampehuset, og Idrettsgata ved Ludv. Håkonsen.
  • Omkjøring via Granliveien, og mellom Fagmøbler/Lofoten Bakeri.

Sperreansvarlig for Høstvekka, Benjamin Einarsen, oppfordrer til å følge skiltingen og respekter sperringene, for alles vel og sikkerhet.

Se bildeserie fra tidligere år i bunnen av saken.

Flere armer og hoder

Tidligere har Tom René Reppe i Handelsrådet gått ut og etterspurt flere frivillige til gjennomføringen av Høstvekka:

- Det er ikke tunge ting som skal gjøres, men gjerne mange små. Da er det enklere å gjennomføre en bra Høstvekka jo flere armer og hoder som bidrar. Og så er det en sosial dugnad som forhåpentligvis bidrar til litt mer tilhørighet til Leknes. Heldigvis er det fire stykker som til nå har meldt sitt dugnadsbidrag, og vi håper selvfølgelig på enda fler, det er bare å ta kontakt, sier Reppe.

Høstvekka på Leknes 2018 åpner med Tivoli, boder og kafé i Festivalteltet, torsdag 30. august kl. 14.00.

Bildeserie
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.