Problemer med strømnettet i Vestvågøy

Leter etter årsak til strømstansen

Skrevet av Andre Bruun
02.01.2020 15:56 - OPPDATERT 03.01.2020 12:45

En brann i en nettstasjon på Dønnvoll samt feil på linja mellom Ballstad og Gravdal fører til strømstans og problemer på strømlinjene på Vestvågøy

Vakthavende hos Lofotkraft informerer brukere i Vestvågøy om flere feil på strømlinjene på Vestvågøy som vil berøre kundene.

Brann i stasjon 
- Vi har flere feil på linjene våres for tiden. Vi fikk informasjon om en brann på nettverkstasjonen på Dønnvoll, som gjør at linjene rundt Storeidet er helt stengt av. Der arbeider vi med å få reparert stasjonen i løpet av ettermiddagen, forteller vakthavende ved Lofotkraft.

- I tillegg er det feil på linja mellom Gravdal og Ballstad. Det berører mange kunder i hele kommunen, og det er mulig nettet vil være nede deler av dagen. Akkurat nå berøres kundene i områdene Ure, Sennesvik, Ramsvik. Videre har brukere i hele kommunen opplevd strømstans. Lofotkraft arbeider for fullt med å rette opp feilen, og vi håper å finne og utbedre problemet i løpet av ettermiddagen, forteller vakthavende.

Ujevn strøm 
I løpet av dagen har strømmen vært helt eller delvis nede flere steder på Vestvågøy. De som blir mest berørt av problemene, er kundene rundt Storeidet, der stasjonen er koblet helt ut, alle i området Sennesvik/Ure/Ramsvik og Mortsund. I tillegg vil strømmen bli koblet fra periodevis for flere brukere i forbindelse med lokalisering av nettfeilen som altså ligger et sted på linja mellom Ballstad og Gravdal.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.