Illustrasjon: Ida Christensen.

Svar på bønn fra 5. klasse ved Sørvågen skole

Skrevet av Leserinnlegg
24.06.2020 06:00 - OPPDATERT 24.06.2020 13:56

Leserbre fra Bjørn Olav Laksosnes, Oppvekstsjef og rektor i Moskenes kommune.

Først vil jeg takke for engasjementet og iveren til våre 5.klassinger. Vi er stolte og kry av å ha elever som ønsker å gjøre ting med og for verden. Denne gangen er det uteområdet ved Sørvågen skole, Moskenes' svar på Sahara, som noen har sier det.

Vår skole er ikke helsefremmende. Det må vi gjøre noe med.

Sørvågen skole har fått status «Vi arbeider helse fremmende» det betyr at det gjenstår en del ting for å kunne si at vi er en helsefremmende skole. Skolebygg med uteareal er det som gjenstår for at skolen skal få pletten som «Helsefremmende skole».

Administrasjonen har store ønsker å få et tilbud for dere elever som er bærekraftig og fremtidsrettet mot den aktiviteten som dere har i dag. Ikke den aktiviteten som vi hadde som 10 åringer.

I den sammenhengen har vi vært i dialog med Navid Navid(Studio NN) som er lokal arkitekt(Ramberg) for å få hjelp til nettopp dette. I vinter satt jeg og Navid i møter for å kunne fronte et fremtidsrettet uteområde for elevene ved Sørvågen skole, men også for nærmiljøet. Uteområdet som fremmet aktivitet fra 0-100 år. Dette er store tanker, men sett i lys av folkehelsen er dette viktig for den fysiske- og psykiske helsen.

Vi har i samarbeid med Navid utformet et uteområde som nettopp svarer på deres bønn. I disse prosessene er det viktig å involvere brukerne, dere. Dette for å skape en tilhørighet og eierforhold, men også for å kunne tilpasse det til deres behov.

Vårt ønske har vært å kunne invitere dere til samskaping av uteområdet.

Så kom Korona og alle våre planer ble litt annerledes.

Men vårt håp er å kunne invitere dere til et samskapingsmøte til høsten, sammen med Studie NN for å sluttføre prosessen vi har startet.

Ja Moskenes kommune er ROBEK og vi har vanskelig for å søke om lån for å finansiere et slik prosjekt. Men det er som dere sier: vil man nok, så får man det til.

Min bønn er at vi sammen, voksne og barn, finner måter for å få dette til. Om det så innebærer loddsalg, dugnad eller spleis så får Moskenesværingen det til.

Sammen er vi sterke!


Bjørn Olav Laksosnes
Oppvekstsjef og rektor
Moskenes kommune

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.