Riktige vinterdekk er utrolig viktig i Lofoten

Svært dårlige kjøreforhold

Skrevet av Andre Bruun
01.02.2020 15:57 - OPPDATERT 02.02.2020 11:39

Statens vegvesen rapportere om svært dårlige kjøreforhold i hele Vest-Lofoten, og anbefaler alle bilister om å utvise ekstra stor aktsomhet.

Helga vil preges av mye sludd og snø som vil gjøre veiene sporete og glatte å kjøre på. Det kommer derfor en advarsel om å utvise stor forsiktighet på veien.

Mange utforkjøringer 
- Vi har allerede sett at det har vært ekstra mange farlige situasjoner og ulykker på veiene i perioden etter jul. Nå kommer det et par dager der veiforholdene vil bli ekstra krevende, og da er det opp til bilistene å ta hensyn til det, kommer det i en uttalelse fra Statens vegvesen.

Brøytemannskapet arbeider for fullt, men klarer ikke i det største snøfallet så langt i år å holde veiene skrapte. I hele Vest-Lofoten meldes det om sporete veier med slaps og vann i sporene, noe som er en skummel kombinasjon.

- Varslet for helga tilsier at brøytemannskapet skal få mye å henge i med, frem til neste uke da det vil bli bedre forhold. Vi anbefaler alle å ta det med ro, og vise hensyn i helga.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.