Bak f.v.: Adrian Krane, Thor-Jakob Andreassen, Esben Nicolai Andreassen, Leona Knutsen og Ina Marie Rosendal Amundsen Foran f.v.: Karolina Dzewulska-Kalinowska, Arnt-Egil Rosendal Amundsen, Sverre Jacobsen og Erik Nilsen Dybfest. Foto: Kim Matthäi Leland.

Team Lego Laupstad imponerte

Skrevet av Leserbidrag
01.12.2019 10:05 - OPPDATERT 01.12.2019 15:29

Rundt 600 skandinaviske barn og unge var samlet i Roskilde for å konkurrere om gjeve priser innen forskning, teknologi, robotkjøring og kjerneverdier.

Siden midten av september har 16.000 barn og unge fordelt på 912 lag over hele Skandinavia jobbet for å løse lokale og samfunnsrelaterte utfordringer for fremtidens smarte byer. Team Lego Laupstad fra Laupstad skole var ett av 409 lag fra Norge som kom gjennom nåløyet og fikk æren av å representere Lofoten i den skandinaviske finalen. 

I den skandinaviske finalen konkurrerte lagene om priser innen forskning, teknologi, robotkjøring og kjerneverdier. 

Deltok for første gang
Team Lego Laupstad er en gjeng realfagsglade elever bestående av fire jenter og seks gutter i alderen 9 til 12 år. Laget ble svært overrasket og glade da de vant Prosjektprisen, Markedsføringsprisen og Championsprisen i den regionale finalen.

- Med byutvikling som årets tema i FIRST LEGO League imponerer Team Lego Laupstad fra Laupstad skole med sine smarte løsninger. Dette bidrar ikke bare til å øke interessen for realfag, men inspirerer også andre til å ta del i utviklingen av fremtidens byer både lokalt og nasjonalt. Det er disse talentene vi med stolthet kan kalle morgendagens helter, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter.

Etter finalerundene var det til slutt Aqua Heroes fra Trondheim som kunne smykke seg med tittelen som årets Champions av FIRST LEGO League. Laget skal dermed representere Skandinavia i den globale finalen som avholdes i USA. 

Resultater

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.