Slik ser det ut i Stamsund i kveld. Vanskelige kjøreforhold, melder vår journalist, Andre Bruun.

- Tenk før du kjører

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
03.01.2020 21:39 - OPPDATERT 04.01.2020 10:07

Det er oppfordringen fra Statens vegvesen i dag og for kjøreforholdene som forventes i helgen.

– Vi har ikke grunn til å gå ut med en generell oppfordring om å holde seg hjemme, og forholdene varierer selvsagt. Men dette er nok helga for å tenke seg ekstra om før man planlegger turer, særlig via fjelloverganger, sier driftsleder Siril Veiåker-Nilsen på Vegtrafikksentral nord i en pressemelding.

Utstyr og tålmodighet
Hun minner om at selv om det kan være fullt forsvarlig å legge ut på en kjøretur i ettermiddag og kveld, er det ventet vanskeligere vær flere steder i morgen.

– Det viktigste er at de som velger å kjøre, er forberedt på at forholdene kan forandre seg. Kanskje blir det vanskelig å komme seg dit du planlegger, og folk må i alle fall ta med seg rikelig med drivstoff, varme klær, mat, drikke – og en god porsjon tålmodighet, er oppfordringen fra Siril Veiåker-Nilsen.

Usikkerhet framover
– Problemet er at vi sjelden kan si noe sikkert om når vegene åpnes igjen, og særlig ikke for dagene som kommer.

Fredag ettermiddag er E6 over Saltfjellet i Nordland stengt, etter å ha vært åpen for kolonnekjøring en periode i formiddag. Vegen vil ikke bli åpnet i kveld. E6 over Kvænangsfjellet i Troms og over Hatter og Sennalandet i Finnmark har åpnet nå i ettermiddag, men her forventes det vanskeligere værforhold i morgen. I tillegg er fylkesvegen over Beiarfjellet i Nordland stengt og flere ferjeavganger innstilt på grunn av uværet.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.