Daisy Duke Dawgs: Daisy Duke Dawgs har et enormt trøkk når de står på scenen. Det trøkket har de klart å ta med seg i studio. Foto: Jan Ottar Olufsen.

Troverdig debut

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
01.12.2019 14:51 - OPPDATERT 05.12.2019 17:55

Det er ikke hverdagskost at et countryrock-band fra Lofoten gir ut musikk. Vi har lyttet nøye til debutalbumet til Daisy Duke Dawgs kan konstatere at det er et skikkelig stykke håndverk de leverer.

Hadde noen presentert Daisy Duke Dawgs for meg og hevdet at dette var et amerikansk countryrock-band, hadde jeg tatt det for god fisk. Det er bare å slå fast først som sist – lyden på utgivelsen er perfekt og går ethvert Nashville-studio en høy gang.

Bandet er samspilt og vokal og koring sitter som støpt. Albumet har alt et album i denne sjangeren skal ha. Kassegitarer, røffe, klagende gitarriff, banjo og tette arrangementer. Hadde vi ikke visst at dette var et band fra Lofoten med helt vanlige gutter hadde vi trodd at innholdet i tekstene om å dra til Mexico, om den ondsinnede hanen og krigsdeltagelsen i Flesh and Bone var selvopplevd. Og kanskje er de det. Server dette i statene og ingen ville leet på øyebrynene over tekstene. De passer perfekt inn i det landskapet låtskriver Håkan Fjerdingen og Daisy Duke Dawgs har skapt med albumet Maybe I Belong Here.

Albumet åpner med den energiske tittel-låten Maybe I Belong Here, og fortsetter i samme gate. Det er befriende fritt for hulkende ballader om knuste hjerter og whiskey-medisinering mot alt som er tungt i livet. Tekstene er skrevet med glimt i øyet og i så måte er Rooster en liten perle. Akkurat når det begynner å bli litt vel mye energisk countryrock kommer den litt «laid-back» Drive og avslutter det hele. En perfekt låt som avslutter et solid stykke debutalbum fra Lofotens for tiden, beste band - subjektivt sett, selvfølgelig.

Daisy Duke Dawgs:
Håkan Fjerdingen – Vokal, akustisk gitar
Geir Inge Johnsen – Gitar, banjo, dobro, kor
Bengt Ronny Lorentzen – Gitar, kor
Ben Josef Sjøhaug – Trommer
Kjell Ivar Bugge – Bass, kor
Lena Vildem – Tangenter, fioling, kor

Album:
Maybe I Belong Here
Beste låter: Tall Grass, Rooster, Drive

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.