May Lise Skoglund åpner i morgen Trygdekassen Kafé og Galleri

Trygdekassen åpner dørene

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
17.05.2019 14:00

Nei, ikke for utbetaling av trygden, men for å servere hjemmelagde kaker og andre retter.

For seks år siden kjøpte May Lise Skoglund det gamle trygdekontoret på Sørvågen og gjorde det om til kafé og galleri for sin egen kunst. Det har vist seg å være populært blant både fastboende og turister. Når May Lise velger å åpne på 18. mai i stedet for på nasjonaldagen er det fordi hun har lært fra i fjor.

- I fjor hadde jeg åpent på 17. mai, men hadde ikke tenkt på at folk heller møttes på skolen, hvor det var barneleker og selvfølgelig servering av is og brus og andre typiske 17. mai-retter. Og når skolen ligger bare et stenkast fra kafeen så velger jeg heller å åpne lørdag istedet, sier hun.

 Bare hjemmelaget

Skoglund har brukt vinteren godt, så nå kan sesongen bare starte for hennes del.

- Nå har jeg fryseren full av hjemmelagde kaker og det blir også rundstykker og en sommertallerken, forteller hun

- Nye bilder har jeg også malt, så utstillingen blir endret også i år. Det er mye turister innom her på sommeren, men det er jammen også mange lokale som benytter seg av min lille kafé så jeg holder åpent hver dag fram til dørene stenges til høsten igjen. Spesielt er det en gjeng med godt voksne damer som har mast om at jeg snart må åpne. De er så morsomme. De skøyer og fleiper og ler godt av seg selv og hverandre. Så mye for deres skyld kan jeg endelig ønske velkommen, sier hun.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.