Næringssjef Sigve Olsen i næring, plan og utvikling i Vestvågøy kommune har tatt over ansvaret for å følge opp turistinformasjonen og anbud fra kultur.

Turistinformasjon i Vestvågøy lyst ut

Skrevet av Thomas Rud
07.01.2019 15:18 - OPPDATERT 07.01.2019 15:23

Vestvågøy kommune har lyst ut anbudet om ny turistinformasjon i kommunen.

Før jul ble det kjent at Vestvågøy kommune gikk for privat drift av turistinformasjon, men med driftstilskudd fra kommunen. 

Kommunen har nå lyst ut anbudet, og de som måtte være interessert i å drive turistinformasjon må sende inn dette innen 25. januar. 

Blant kravene som stilles til de som skal drive er at turistinformasjonen skal drives etter kravene til NHO Reiseliv og at de skal tilby et lokale sentralt på Leknes. 

Fra 1. januar ble også ansvaret for turistinformasjon fra kommunens side flyttet til næring, plan og utvikling fra kulturenheten. 

Kultursjef Richard Brattli uttalte før jul at det ikke var satt noe tidsfrist for når en turistinformasjon skulle være oppe og gå igjen. 

– Dette skal i utgangspunktet skje så raskt som mulig, men aktørene som er aktuelle skal få tid på seg til å lage et tilbud til kommunen. Vi har ikke kontaktet noen konkrete, men det er flere som har sagt at det kan være aktuelt for dem, sier kulturjsef Richard Brattli. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.