Nestleder i Fiskarlaget, Petter Myklebust, sier at ingen skal røre sikkerhetssenteret

Uaktuelt å røre Sikkerhetssenteret

Skrevet av Andre Bruun
18.10.2020 10:00 - OPPDATERT 19.10.2020 07:17

Norges Kystfiskarlag ved Petter Borgvatn Myklebust godtar ikke under noen omstendigheter planene om nedleggelse av Maritimt Sikkerhetssenter på Gravdal

Norges Kystfiskarlag aksepterer ikke forslagene som foreligger om sikkerhetssenterets fremtidige skjebne. Fylkesrådet i Nordland har foreslått nedleggelse eller privatisering av sikkerhetssenteret i Lofoten, hvor saken avgjøres i Fylkestinget 26. oktober.

- Sikkerhetssenteret er et av kystens mest moderne og funksjonelle, og representerer sammen med Fiske- og fangst-linjen på Vest-Lofoten videregående skole en avgjørende aktør for utvikling av maritim næring i Lofoten og Nord-Norge for øvrig.

- Nedleggelse eller privatisering av sikkerhetssenteret vil bidra til å svekke det opparbeidede kompetansemiljøet som man gjennom flere år har bygd opp her. I en tid hvor rekruttering til fiskerinæringa og øvrige maritime næringer framsnakkes, harmonerer dette svært dårlig. Vi vil på det sterkeste anbefale at sikkerhetssenteret i Lofoten opprettholdes med dagens ordning, sier nestleder i Norges Kystfiskarlag Petter Borgvatn Myklebust.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.