UKM utsatt på grunn av været

Skrevet av Marius B. Staveli
15.02.2019 13:59 - OPPDATERT 16.02.2019 12:04

UKM er utsatt på grunn av været. Det er meldt sterke vindkast og storm.

Natt til lørdag skal det blåse opp, med lokalt kraftige vindkast på 30 - 40 meter i sekunder. Det er også ventet høye bølger inn mot land. Fest alle løse gjenstander og unngå ferdsel på utsatte steder. Er meldingen fra yr.no.

– Vi tar rett og slett hensyn til været og deltakerne som kommer fra andre kommuner i Lofoten, sier UKM-koordinator Britt Aune.

– Vi har diskutert det frem og tilbake, og vi har fått telefoner i hele dag om hvorvidt UKM blir arrangert eller ikke. Folk forstår at vi utsetter arrangementet, sier Aune.

De kraftige vindkastene som er meldt gjør at det kan bli vanskelig å komme seg til Vestvågøy fra de andre kommunene.

– Det er 16 påmeldte fra Vågan, men vi har Gimsøybrua mellom oss. Og den er ikke farbar i sterk vind. Dermed ville vi nok endt opp med at deltakerne fra Vågan ikke hadde kommet. Det samme gjelder den påmeldte fra Flakstad. Og vi ønsker at alle skal få være med, sier Aune.

– Det handler også om sikkerheten til barna og til publikum. UKM er et arrangement som trekker mange publikumere, og vi må tenke på onkler, tanter, foreldre og besteforeldre, sier Aune.

Ny dato for arrangementet satt til den 9. mars, og dermed er det også satt en ny påmeldingsfrist til den 3. mars. Aune håper at de kan holde på deltakerne som allerede er påmeldt, og kanskje få noen nye med på kulturfestivalen.

– Vi har 46 påmeldte i år. Det er første gang på lenge at vi har så mange deltakere. Det har vært et generasjonsskifte, så vi har vært nede i 10 - 12 deltakere i en periode, sier Aune.

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.