Sist søndag inviterte Flakstad menighet til utegudstjeneste, da man bare inne i kirken kunne ha 10 stykker. Foto: Lisbeth Eriksen, kirkeverge i Flakstad.

Utegudstjeneste i Flakstad

Skrevet av Leserbidrag
09.02.2021 19:11

Søndag 7. februar ble det gjennomført en utegudstjeneste v/Flakstad kirke.

Med dagens smittevernsregler og antallrestriksjoner, bl.a. med 10 stk på gudstjenester inne, tenker mange innen kirken nå alternativt. Menigheten i Flakstad inkludert.

Bra oppslutning rundt utegudstjenesten i Flakstad sist søndag. Foto: Lisbeth Eriksen.

Over 40 små og store hadde tatt turen til Flakstad kirke kledd i sin fineste vinterdrakt. Tilhørerne hadde kledt seg godt, og samlet seg utendørs i ly av kirka. Sokneprest Jorunn Tetlie og organist Ray Weber tok tilhørerne gjennom gudstjenesten, og det var utdeling av barnebibler til 5-klassingene. Diakonimedarbeider Kristin Lindberg fortalte om menighetens misjonsprosjekt til støtte for fattige barn i Thailand. Etter gudstjenesten samlet vi oss rundt bålpannen til varmt drikke og hjemmebakst. Man var enige om at dette måtte gjentas, så fint og vellykket som det ble.

Jorun Tetlie holdt en varm gudtjeneste i kulden utenfor kirken. Foto: Lisbeth Eriksen.

Biskop Ann-Helen Fjeldstad Jusnes skrev: «Det er fantastisk å se hvor kreative menighetene er for å kunne feire gudstjenester med smittevern i denne spesielle tiden. Hvem skulle trodd at vi i Nord Norge skulle kunne ha friluftsgudstjenester i januar og februar? Eller at bålgryter utenfor kirken skulle bli et samlingssted? Nå skjer det mange steder! I dag har jeg vært på utegudstjeneste i Flakstad. I ly av kirkeveggen, med bålgryta og ilden i sentrum feiret vi sammen, både barn og unge og voksne.

Flakstad kirke ligger vakkert til langs Flakstadsletta. Foto: Lisbeth Eriksen.

Det kom en kald snøeling og vi sang litt i motvind, men det var en sterk og fin opplevelse. Staben i Flakstad menighet hadde lagt så godt til rette, og både barn og voksne ble inkludert. Inngangsord og velsignelse lød på både samisk og norsk, teksten om Jesus på fjellet bel realistisk aktualisert ved at vi stod i ly av høye fjell. Det ble så nært og skjerpende! Etter preika var det boller og kaffe og kakao og solbærsaft, og mange sa at dette må vi jo gjøre om igjen! Vi trenger sånne fellesskap nå, kirkens litt annerledes fellesskap».

Ramberg, 9. februar 2021

Lisbeth Eriksen
Kirkeverge i Flakstad

[annonse]

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.