Borge kirke Foto: Inger Unstad

Utviklet spill for konfirmanter – 150 stykker møtes til «Gudenes kamp»

Kapellan Gunnar Mar Kristjansson står bak den nyutvikla aktivitetsdagen som kombinerer teknologi, fysikk, og samler konfirmanter fra hele Lofoten.

Tips oss

Søndag 24.april går «Gudenes kamp» av stabelen for første gang. Det er en nyutviklet aktivitetsdag som kombinerer teknologi og fysikk og som samler konfirmantene fra hele Lofoten. Til sammen rundt 150 konfirmanter og 30 ansatte og ledere er i sving denne dagen, melder Den norske kirke i Lofoten i en pressemelding.

Kapellan Gunnar Mar Kristjansson fikk ideen til opplegget, og har arbeidet med å få drøm til å bli virkelighet. Dagen gjennomføres blant annet med støtte fra Lofotr Vikingmuseum. Vikingemuseet på Borg Foto: Inger Unstad

Utviklet 70 oppgaver  

Spillet «Gudenes kamp» foregår på fem områder rundt Borge kirke; fra vikingmuseet og ned til vannet. Ved ankomst deles konfirmantene inn i lag. Deretter bruker lagene en app til å få og løse de 70 oppgavene som er utplassert i terrenget.  

Oppgavene spenner fra å kaste tømmerstokker, lage kors og å hale ting opp fra vannet, til å synge salmer og svare på faktaspørsmål. Lagene er nødt til å samarbeide, jobbe kreativt, lekent og bruke hodet for å løse oppgavene, ifølge pressemeldingen.