skjermdump fra @meteorologene, Twitterkontoen til Yr.no

Vanskelige kjøreforhold, sterk vind og stor snøskredfare

Skrevet av Marius B. Staveli
09.01.2019 17:33 - OPPDATERT 10.01.2019 18:02

Yr melder om vanskelige kjøreforhold, sterke vindkast og stor snøskredfare i Lofoten.

Torsdag justerer Varsom opp snøskredfaren til stor i Lofoten og Vesterålen. Varsom ber folk om å holde seg unna skredterreng, altså terreng som er brattere enn 30 grader, og utløpssoner for skred. De melder at store naturlig utløste skred kan forekomme og at de kan nå ned til vei og bebyggelse.

Ifølge Yr betyr rødt farevarsel at det er en ekstrem situasjon, som både kan føre til store skader på eiendommer og infrastruktur - samt at det er fare for liv og helse. Det frarådes å oppholde seg i skredfarlige områder.

Yr melder i tillegg til skredfaren fra Varsom, om at det er vanskelige kjøreforhold og fare for sterke vindkast i store deler av Nord-Norge. Uværet som er på vei har allerede ført til at 100 personer er evakuert på Svalbard.

Yr melder at den sterke vinden, som kan nå opp i en styrke på 35 meter i sekundet i kastene, samt nedbør og temperaturstigning vil gi vanskelige kjøreforhold.

Vinden gjør at det kan være farlig å ferdes i fjellet, og vinden er sterk nok til at den kan ta med seg løse gjenstander - eller blåse trær over ende.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.