hardt vær

Værøy i vinden

Skrevet av Andre Bruun
02.01.2020 14:19

Mye sterk vind på Værøy forårsaker farlige situasjoner, og kommunen går nå ut og ber innbyggerne om å vise varsomhet

Det er frisk vind på Værøy, såpass at kommunens administrasjon velger å gå ut og advare mot potensielt farlige situasjoner som kan komme som en følge av uværet.

Tak tatt av vinden 
- I skippergata har vinden allerede røsket et tak av et gammelt hus, og det er stor sannsynlighet for at flere deler følger med, så der må alle utvise stor vaktsomhet i området rundt til stedet er sikret, kommuniserer kommunen til sine innbyggere.
- Ber om at folk IKKE kjører denne veistubben og at det utvises STOR aktsomhet.

I tillegg har en strømledende kabel røket i nærheten av sykehjemmet.
- En strømkabel har røket utenfor det gamle sykehjemmet på Vågstranda 63. Vi har kontakt med noen som kommer og stenger av strømmen der! Til det er ordnet, unngå kjøring i området.

Kommunen informerer om at vinden tar godt tak flere steder og ber folk være på vakt.
- Vi har fått melding om at det flyger løse gjenstander på Industriveien og Tyvnesleira. Vi ber folk om å holde seg unna disse områdene og ellers vise forsiktighet til vinden har lagt seg.

Meteorologisk institutt med farevarsel
- Meteorologisk institutt har sendt ut varsel om mulige sterke vindkast, opptil 35 m/s, fredag ettermiddag, faregrad oransje. Varselet gjelder hele Nordland unntatt Vesterålen. Værøy og Røst opplever mye sterk vind, og innbyggere advares av instituttet mot flyvende gjenstander.

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.