Ordfører Hans Fredrik Sørdal i Flakstad kommune

Kommunestyre brøt loven - Møtes på nytt torsdag

Skrevet av Thomas Rud
17.12.2018 08:46 - OPPDATERT 18.12.2018 13:45

Flakstad kommune må behandle vedtaket i driftsbudsjettet på nytt siden det bryter med loven.

Da kommunestyremøte i Flakstad behandlet driftsbudsjettet i sist kommunestyremøte ble stillingen til næringssjef Kurt Atle Hansen trukket inn etter kutt i pengene til næringsavdelingen. 

Nå viser det seg at dette vedtaket var ulovlig, og dermed må kommunestyremøte i Flakstad møtes på ny torsdag klokken ni for ny behandling. 

– Det bryter med arbeidsmiljøloven, og i tillegg er det et brudd på hovedavtalen. Dette er to avtaler som sikrer arbeidstakerne sine rettigheter i et ansettelsesforhold, sier ordfører Han Fredrik Sørdal i en facebookvideo. 

Han mener de ikke skal ha det slik i Flakstad kommune at man ikke skal ivareta de ansatte gjennom de lovene og reglene som finnes. 

– Dette gir kommunestyret en mulighet til å fatte et lovlig vedtak og ivareta vår rolle som overordnet arbeidsgiver. Vi gjør alle feil, og det er beklagelig. Jeg beklager til alle de som føler på en uttrygghet. Gjennom dette vil vi vise at når vi gjør feil, evner vi også å rette opp de feilene som er gjør, sier ordføreren. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.