Ordfører Hans Fredrik Sørdal (Ap) og Flakstad kommunestyre behandlet tirsdag om de skulle bygge ny skole eller ikke.

Vedtok å bygge ny skole på Ramberg

Skrevet av Thomas Rud
09.04.2019 15:18

Flakstad kommunestyre behandlet tirsdag saken om de skulle bygge ny skole eller ikke på Ramberg. 

Formannskapet vedtok forrige uke å droppe renovering og gå for å bygge ny skole. Det jobbes videre med å bygge ny skole, hall og basseng. Det skal også arrangeres en økonomikonferanse den 30. april for kommunestyret og representanter fra skole og administrasjon. 

Kommunestyret var enige om at det skal bygges ny skole, men veien dit skapte diskusjon. Et mer detaljert vedtaksforslag med flere ulike opsjoner og muligheter fra Nilo Nissinen (Uavhengig) og Senterpartiet ble lenge diskutert. 

Nissinen mente gjennom vedtaket at kommunen bestemte seg for en klarere retning og kom med klarere ønsker enn i formansskapets opprinnelige vedtak. 

Kommunestyret vedtok med seks mot fem stemmer at de skulle bygge ny skole i to byggetrinn. Først med skole og foaje med idrettshall. Deretter en svømmehall. 

I vedtaket ble det også bestemt å avholde økonomikonferanse den 30. april slik det sto i det opprinnelige forslaget. 

Ordfører Hans Fredrik Sørdal støttet Formannskapets forslag fordi han mente han ikke hadde tilstrekkelig informasjon og kunnskap til å vedta Nissinens og Sps forslag. 

– Jeg har ikke forutsetninger i dag for å mene noe om opsjoner er veien å gå. Det kan godt være at vi kommer fram til at det er det, men nå har jeg ikke det kunnskapsgrunnlaget, sa Sørdal. 

 

 

 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.