Ordfører Remi Solberg delte ut diplom og 5.000 kroner til Vegard Møller.

Vegard ble «årets lærling»

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
31.01.2020 06:00 - OPPDATERT 08.02.2020 23:17

Han trodde bare han skulle i et vanlig møte. Plutselig stod ordførere Remi Solberg der med en overraskelse.

For 4. gang har styret i Flerfaglig Opplæringskontor tildelt utmerkelse til en lærling tilknyttet vårt kontor.

- Ja, jeg hadde ingen anelse om hva som skulle skje da jeg fikk beskjed om å stille til et møte, sier han.

- Plutselig var det både middag og overrekkelse av pris som årets lærling. Jeg ble litt satt ut, må han erkjenne.

- Men det var jo mest morsomt, sier han.

Prisen til årets lærling/lærekandidat er innstiftet av styret i Flerfaglig Opplæringskontor i Lofoten og skal ha som formål å fremme fagopplæring i bedrift og betydningen av dette. Kriteriene for utdelingen av prisen skal være at lærlingen/lærekandidaten framstår som en god ambassadør for sitt fag gjennom gode faglige kunnskaper og ferdigheter. Han/hun skal vise aktiv deltakelse i opplæringen, medvirke til et godt arbeidsmiljø og bidra til gode samarbeidsforhold.

Vegard Møller, som hatt sin læretid i tømrerfaget hos Vestlofoten Bygg AS, er valgt til årets lærling 2019 med følgende begrunnelse:

Vegard har som lærling vært aktiv og faglig interessert. Han kommuniserer godt og oppfattes som veldig lett å samarbeide med av både bedrift og opplæringskontor. Han har gjennom læretiden vist at han er ivrig i arbeidet som tømrerlærling på måten han jobber på, med både tempo og selvstendighet. Han beskrives som en kvikk og artig kollega som viser gode holdninger i faget.

Prisen, som består av et diplom og et stipend på 5.000 kroner, ble overrakt av styreleder Remi Solberg under en tilstelning fredag 20. desember, hvor også faglig leder fra bedriften, Knut Arne Henningsen var til stede. 

Les mer om:

YOU Vegard Møller
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.