Tor Henriksen, leder i Lofoten Næøringsforum
Nasjonal Transportplan

Vei og flyplass er førsteprioritet

Næringsforeningene i hele Lofoten er fornøyd med at havnene på Røst og Værøy blir prioritert i det nye NTP (Nasjonal transportplan). Nå skal kampen for Ballstad havn, ny europavei og flyplass på Leknes intensiveres.


- Utviklingen av næringslivet i hele Lofoten er avhengig av en kraftig oppgradering av veinettet gjennom Lofoten, en moderne og større flyplass på Leknes og den utbyggingen av havna på Ballstad som vi har skissert. At regjeringen vil prioritere havneanleggene på Røst og Værøy, er vi veldig glade for. Det var på høy tid. Men kampen er langt fra over, forteller Tor Henriksen, Leder for Lofoten Næringsforum (Vågan Næringsforening, Vest-Lofoten Næringsforening, Værøy Næringsforening og Røst Næringsforening).

En av få regioner i Nordland med befolkningsvekst 
- Innbyggertall og økonomi vokser i Lofoten, som en av få regioner i fylket takket være godt samarbeid og høy investeringsevne. Lofoten er dermed en av få regioner i Nord-Norge som har klart å unngå fraflytting.
- Dersom Norge mener alvor med satsning i nord-områdene, og ønsker økt bosetting i distriktene, må transportsystemet oppdateres i tråd med samfunnsutviklingen og de
nasjonale teknologi- og utslippsmålene, utdyper Henriksen.

- Forslaget til ny NTP (2022-2033) presenteres rett før påske (antatt 19. mars), denne perioden og frem mot sommeren må vi bruke optimalt for at enda flere midler skal tilfalle Lofoten. Våre 3 hovedprosjekter, som er videre utbygging av havnene, ny vei gjennom Lofoten og flyplass, vil vi jobbe videre med for å få inkludert i det kommende forslaget. 

Debatt
Nye Avisa Lofoten AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.