Ulrikke Skulbru er deltaker, kafévert, altmuligkvinne og journalist under årets UKM

Velkommen til UKM

Skrevet av Andre Bruun
14.02.2020 20:27 - OPPDATERT 14.02.2020 20:48

I morgen fra klokka ti på morgenen braker det løs i Meieriet kulturhus. Ungdommer fra hele Vest-Lofoten, tar over bygget, og ønsker alle Vest-Lofotinger velkommen til en hel dag i ungdommens egen kultur.

I morgen åpnes altså den årlige begivenheten for ungdommer fra hele Vest-Lofoten. På programmet står det diverse aktiviteter for alle, dørene og kaféen er åpen fra klokka ti. Midt oppi det hele står det ei jente med mer ansvar enn de fleste.

Med på alt 
- Vel, jeg er med på nesten alt. Du kan si jeg har en altmuligstilling i UKM. Det innebærer at jeg er med på kafeen som åpner i morgen (lørdag) tidlig, så hjelper jeg litt til overalt der det trengs, og midt oppi det hele, så skal jeg være med på selve forestillingsdelen selv, forteller Ulrikke Skulbru, Leknesværing bosatt på Gravdal.

Ulrikke går i tiende klasse på Leknes skole, og er ei meget engasjert jente. Hun er en av deltagerne som skal være med på selve UKM-konkurransen i morgen, der hun skal fremføre noe så eksotisk som slam-poesi.
- Jeg har holdt på med slam-poesi seriøst i rundt ett år. Slam-poesi, er muntlige dikt som følger bestemte takter og rytmer. De er som sagt muntlige, det er fordi de fungerer best feemført, fremfor i bokform, sier hun.

Hun er en av tretten deltakere som skal i ilden i morgen fra klokka fem til klokka sju. Etter at alle har fått presentert seg, skal det holdes en dommerrunde, der det kåres beste UKM deltaker i Vest-Lofoten, som siden skal videre til fylkesfinale i Bodø.
- Nivået på årets deltakere er meget høyt. Jeg har selvsagt ambisjoner og tro på å komme til topp, men det har nok flere enn meg. 

Journalistspire 
I tillegg til alt dette, så skal hun finne tid til å skrive litt for Qltura sin egen avis, Qlturavisen, pluss at hun også skal komme med artikler for avisaLofoten fra mønstringen.
- Det blir nok en svært hektisk lørdag, men det er sånn jeg liker det.

 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.