Vestvågøy delte personlig informasjon om flyktninger

Skrevet av Thomas Rud
04.02.2019 15:01

En menneskelig svikt førte til at personsensitive opplysninger om flyktninger ble delt på postlistene til Vestvågøy kommune.

Dokumentet ble mottatt av Vestvågøy kommune den 24. januar og kom fra integrerings og mangfoldsdirektoratet. Det handlet om bosetting av overføringsflyktninger. 

Dette inneholdt mye personlig informasjon om navngitte flyktninger, deriblant utdanningsnivå, språkkompetanse og helsesituasjon. 

Dokumentet ble unntatt offentligheten da Avisa Lofoten gjorde kommunen oppmerksom på feilen. 

– Dokumentet skulle vært unntatt offentlighet, og årsaken til at det var tilgjengelig i postjournalen er menneskelig svikt i en travel hverdag med mange brev som skal journalføres, sier informasjonssjef Rune Andreassen i Vestvågøy kommune. 

Han påpeker at avsendere av personsensitiv informasjon vanligvis markerer dette, og at dette er en god praksis for å minske feil i kommunens journalføring. 

– Men uansett, alle brev skal vurderes uavhengig, og feilen ligger hos oss. Dokumentet er nå unntatt offentlighet. Vestvågøy kommune takker for at dere gjorde oss oppmerksomme på feilen, sier Andreassen. 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.