Tidligere statssekretær: Vidar Brein-Karlsen (til venstre) var inntil januar i år del av Regjeringsapparatet.

Mulig karantenetrøbbel for Stamsund-gutt

Skrevet av Thomas Rud
30.08.2018 15:25

Stamsund-gutt Vidar Brein-Karlsen gikk tidligere i år fra justisdepartementet til kinesisk gigantfirma.

Det er VG som torsdag skriver at Regjeringen må svare for et mulig karantenebrudd etter at Vidar Brein-Karlsen gikk fra jobben som statssekretær i justisdepartementet til jobben som direktør for samfunns- og myndighetskontakt i kinesiske Huawei. 

Siden han i regjeringsjobben hadde tilgang til høyt gradert informasjon fikk han en karantene på seks måneder. Brein-Karlsen fikk også 12 måneders saksforbud på saker som samferdselsdepartementet og justisdepartementet var involvert i. 

 Det var også VG som stilte spørsmål rundt Huawei og Senterpartiet reagerte negativt mot at Huawei fikk innpass på det norske mobilnettet. 

Brein-Karlsen skal ha tatt kontakt med Senterpartiet og bedt om et møte. Siden det er Samferdselsdepartementet som har ansvaret for utbyggingen av 4G og 5G-nettet må Regjeringen nå svare for om Brein-Karlsen har brutt karantenereglene, etter at Senterpartiet har kommet med spørsmål om dette. 

Brein-Karlsen mener selv at han ikke har brutt reglene, men skal nå dobbeltsjekke for å være på den sikre siden. 

– Etter min mening og min forståelse av det vedtaket, er jeg godt innenfor. Nå er det stilt spørsmål om det, og derfor kontaktet jeg karantenenemnda umiddelbart for å få dere uttalelse. Jeg avvente og høre hva de sier, sier Brein-Karlsen til VG.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.