Høvding Terje Bø ønsker alle vikinger velkommen

Vikingfestivalen er i gang

Skrevet av Andre Bruun
07.08.2019 14:56 - OPPDATERT 07.08.2019 15:18

Stormende inn på hest til full jubel fra flere hundre vikinger, ankom høvdingen på Borg festivalområdet. Etter å ha konferert kort med Tor og Odin, ble festivalen åpnet.

Årets festival er den 25 i rekken på Borg, og uten tvil den som virker mest polert, og størst i omfang. Det har vært en lang vei fra første festival ble åpnet, til dagens åpning med vel gjennomført koreografi, vel utført organisering før og bak arrangementet og gjester fra hele europa og verden.

Høvdingen rir inn

Vi kan vikingfestival

- Alt her er nøye planlagt, rollene er vel fordelt og arbeidsoppgavene er fornuftige i forhold til hvor mange som er tilgjengelig, sier Hege Anita Eilertsen, som er markedsjef for årets festival.
- Jeg synes dette gikk veldig bra? spør vikingehøvding Terje Bø. Det er ikke første gang han er høvding, en rolle han førte videre fra Tommy Tallaksen som var høvding de første festivalene.
- Det er bestandig deilig å endelig være i gang. Og som du ser, været er himmelsk, forteller Bø.
- Alt ligger til rette for en festival helt utenom det vanlige, som sedvanlig, sier han.

Aktiviteter overalt

Det er boder overalt på festivalområdet, med lokale matprodukter, håndtverksarbeide fra øst Europa og lokale håndtverkere, det er forestillinger, sang og tvekamper. Kort sagt et herlig leven overalt.

Bodene er fulle av spennede ting og tang
- Vi kom hit i går, og fikk akkurat tid til å slå opp boden vår før Høvdingen dundret forbi på hest, smiler Torill som selger glaserte epler.
- Laget akkurat som de gjorde det i sen vikingtid, forteller hun.

Glaserte epler som lagd på vikingetida
Senere i dag vil det være konsert med vikingbandet Eldrid, som skal ha en spesiell konsert Lørdags ettermiddag, det vil være faste forestillinger hver eneste hele time og alle gjester oppfordres til å ta del i så mye som mulig.

Les mer om:

vikingfestival
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.