Slutter: Avisa Lofotens daglige leder Benjamin Einarsen. Foto: Thomas Rud

Vil bruke mer tid med familien

Skrevet av Thomas Rud
29.08.2018 15:40 - OPPDATERT 31.08.2018 08:49

Avisa Lofotens daglige leder Benjamin Einarsen har sagt opp sin stilling i avisa.

Einarsen var med på å starte avisa i september for snart tre år siden. Han startet som redaktør, og han har siden nyttår vært daglig leder. 

Nå har han sagt opp sin stilling og har sin siste arbeidsdag i avisa i slutten av september. 

– Det har vært en veldig lærerik og spennende prosess og erfaring, sier Einarsen. 

Hovedårsaken til at han nå har sagt opp er at ønsker å tilbringe mer tid med familien. 

– Jeg ønsker å være en god daglig leder, men det er en krevende jobb som jeg ikke føler er forenelig med den tiden jeg ønsker å bruke med familien. Jeg føler at jeg har gitt mye av meg selv til jobben de siste tre årene og for meg vil familien og egen helse ha førsteprioritet, forteller Einarsen. 

Han er utdannet førskolelærer og arbeidet som dette inntil han ble headhuntet til Avisa Lofoten i 2015. Bakgrunnen for at nettopp han ble valgt til prosjektet var at han hadde et godt kontaktnettverk i Leknes-samfunnet, og hadde også et virke som Stand Up-arrangør. 

– Da vi skulle ta opp aviskampen var det viktig med lokal forankring i starten. Tore, Maja og meg har bygd opp en avis fra bunnen av med et økende opplag. Nå er det viktig at man får inn ny arbeidskraft som kan se nedslagsfeltet med nye øyne, forteller Einarsen. 

Han har også gjort seg noen tanker om hva han håper den nye journalisten Thomas Rud og den nye ansvarlige redaktøren Marius Staveli kan få til. 

– Vi har til nå vært en veldig positiv avis. Jeg håper at nyansettelsene også kan komme inn med et mer kritisk blikk på lokalsamfunnet, sier Einarsen. 

Han ser for seg september som en overgangsmåned med de nye ansatte, og Einarsen er jobbsøkende. 

– Jeg har allerede fått noen jobbtilbud, men jeg har ikke tatt noen avgjørelse ennå. Jeg ønsker å jobbe med mennesker. Så er jeg veldig glad for at jeg har fått være med på dette lille eventyret som det har vært og fortsatt er, sier den avtroppende daglige lederen. 

Styreleder Kenneth Grav takker Einarsen for jobben han har lagt ned for avisa. 

– Jobben han og de andre har gjort for å få opp interessen og opplagstallene har vært uvurderlig. Innsatsen med å oppnå så stort abonnementstall at vi kom under pressestøtten var meget bra. Så er vi fortsatt avhengige av å fortsette dette gode arbeidet fremover, sier han. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.