Vil finne de gode historiene

Skrevet av Benjamin Einarsen
20.08.2018 14:20 - OPPDATERT 21.08.2018 09:40

Avisa Lofotens nye journalist gleder seg stort til å komme i gang.

Avisa Lofotens nye journalist Thomas Rud (31) hadde mandag sin første arbeidsdag på Leknes etter å ha kommet oppover fra Asker utenfor Oslo før helga. Han har aldri vært i området før og gleder seg til å lære seg Lofoten å kjenne. Han kommer fra Asker, men har både bodd og studert andre steder i landet. 

– Da jeg fikk muligheten til å være journalist ytterst i Lofoten var det en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Det blir artig å finne de beste historiene og formidle dem ut til folket, sier Rud. 

Utdanning fra Bodø
Han tok sin journalistutdanning i Bodø fra 2008 til 2010, og har etter det jobbet i flere ulike redaksjoner. Rud har blant annet vært innom Nettavisen i Oslo, Drammens Tidende, Romsdals Budstikke i Molde og Asker og Bærums Budstikke. 

 Som journalist ønsker han å finne den gode historien - uansett hvilket stoffområde det handler om. 

– Jeg finner stor glede i å snakke med nye mennesker, være sosial, og gjennom det finne de beste lokale historiene. Samtidig er jeg ydmyk i forhold til at jeg er ny på stedet, og tar gjerne imot tips til saker. 

Mastergrad
Rud har også en mastergrad i journalistikk. 

– Her skrev jeg om relasjonen mellom den lokale sportsjournalist og eliteseriespillere i fotball. På grunn av dette synes jeg dynamikken mellom lokalavisene og det lokale samfunnet de skriver om er spesielt interessant, sier han. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.