Leder av arrangementskomiteen Thomas Elvebakk.

Vil ha unge hjem etter utdannelsen

Skrevet av Thomas Rud
30.11.2018 08:41 - OPPDATERT 30.11.2018 14:02

Planleggingen av neste års yrkes- og utdanningsmesse er i full gang.

Førstkommende søndag går fristen for bedrifter å melde seg på yrkes- og utdanningsmessa 2019 ut. Leder av arrangementskomiteen Thomas Elvebakk er åpen for å utvide friste for at flere skal få kunne melde seg på. 

– Det har nærmest blitt fast kutyme. Mange bedriftsledere er travle og må ha litt tid på seg for å få dette på plass, skriver han i en pressemelding. 

I tillegg til bedrifter skal også ulike videregående skole, høgskoler og universitet være på messa i Lofothallen. Elvebakk sier at målet med messa er at elever gjøres klar over hvilke yrkes- eller utdanningsvalg de kan ta. Likevel er det også viktig for arrangøren å vise frem hvilke muligheter elevene har i Lofoten etter endt utdanning. 

– Vi har et overordnet fokus på at ungdommen skal komme hjem igjen etter endt utdannelse. Det er viktig å få synliggjort alle de gode og interessante arbeidsplassene vi har her i Lofoten, sier Elvebakk.

Åpningsdagen av neste års messe er fredag 8. februar. 

Arrangementskomiteen består i år som i fjor av Thomas Elvebakk (leder, repr. næringslivet), Wenche Bolle (medlem, repr. VGS), Ottar Løvdal (medlem, repr. ungd.skole) og Solveig Jensen (medlem, repr. Vestvågøy Kommune).

Alle 9. og 10. klassinger fra Vest-Lofoten skal delta, i tillegg til elevene fra den videregående skolen. 

 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.