Benjamin Einarsen inviterer til klubbkveld på Leknes og i Kabelvåg. Det koster litt å hente inn tre humorister, forteller Einarsen.

Vil spre like mye latter i år som i fjor

Skrevet av Marius B. Staveli
18.01.2019 18:00 - OPPDATERT 20.01.2019 16:02

Benjamin Einarsen vil skape like mye latter i år som i fjor. Først ut er to klubbkvelder, en på Leknes - en i Kabelvåg.

Det er knappe ti dager igjen til Standup Lofoten starter året med latter. To klubbkvelder, en i Kabelvåg og en på Leknes, 25. og 26. januar.
I klubbkonseptet er det flere komikere på scenen, sammen med konferansier. Til de første klubbkveldene er det hentet inn fire komikere, fra Bergen i vest kommer Grim Moberg og Sjur Koppen, Tord-Rune Kvikstad kommer fra Bodø, og Benjamin Einarsen selv er den fjerde komikeren på plakaten.
Thomas Leikvoll er hyret inn som konferansier for klubbkveldene.
Så langt har billettsalget gått tregt, men Einarsen håper det tar seg opp når arrangementet nærmer seg.
– Det er kun solgt om lag 50 billetter til nå. Jeg har trua, det må jeg jo ha. Det er få i Lofoten som er gode på å forhåndskjøpe billetter. Det hadde hjulpet på magesårene om flere hadde lært seg det, sier Benjamin Einarsen.
Kontrasten er stor til de fire timene det tok før forelleraften under fjorårets Ballstaddager ble utsolgt på fire timer.

Topp og bunn
Einarsen fikk oppleve både fulle hus, og nesten tomme saler som arrangør av humorkvelder i Lofoten i 2018:
Erlend Osnes sørget for tre utsolgte forestillinger med «Dermed Bastian», mens Jonas Rønning hadde så få i publikum at han tok seg tid til å slå av en liten prat med alle de 17 oppmøtte.
– Selv om oppmøtet ikke var all verden, så ble det en legendarisk morsom kveld som alle i publikum husker. Etter forestillinga tok vi like greit et gruppebilde av alle som var til stede, forteller Einarsen.
Standup Lofoten solgte til sammen 2.506 biletter i 2018. Nå håper Einarsen at salget til klubbkveldene tar seg opp de kommende dagene:
– Det tar seg som regel litt opp siste uka. Denne og neste uka kommer også de første lønningsdagene etter jul, så jeg håper vi får nærmere 100 gjester begge stedene og en god start på et innholdsrikt år, sier Einarsen.

Store planer
Humoråret i Lofoten ser ut til å bli morsomt og variert.
Christoffer «Doffedutten» Schjelderup kommer med sitt kritikerroste soloshow «Tro, Hat & Ærlighet» den siste helga i mars. I september får vi et gledelig gjensyn med Christer Torjussen og hans nyeste show «Idiot».
Lofoten Standupfestival arrangeres for tredje gang helga 28.-29. juni.
Einarsen røper også planer om lavterskel standup. Hvor folk som mener de er morsomme kan prøve seg på scenen.
For ordens skyld: Einarsen er tidligere redaktør i Avisa Lofoten.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.