Ramberg skole er i dag revet og undervisningen flyttet til gamle Napp skole. Nå skal det bli ny skole i kommunesenteret. Arkivfoto: Kurt E. Kleppe-Holm-

Vinner av tilbudskonkurranse på prosessleder Ramberg

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
29.03.2021 20:34 - OPPDATERT 30.03.2021 19:45

Flakstad kommune har avholdt tilbudskonkurranse om prosessleder, samspill for ny Ramberg skole. Fristen gikk ut 16. mars.

WSP har levert det mest gunstige tilbudet etter evaluering av tildelingskriteriene, og er dermed innstilt som vinner av tilbudskonkurransen. Det melder Morten Wirkola,
enhetsleder for teknisk etat.

Ramberg skole er bestemt utbygd etter samspillmetoden.
I samspillsmetoden refereres det til to faser, utviklingsfasen og utbyggingsfasen.
I samspillsmetoden samarbeider byggherren og leverandører sammen allerede fra utviklingsfasen. Historisk har entreprenører bare blitt involvert i utbyggingsfasen. Entreprenøren gir da en pris på et allerede ferdig utviklet grunnlag.

Et tett samarbeid i utviklingsfasen reduserer risikoen for problemer og tvister i gjennomføringsfasen, samtidig som modellen ofte har en positiv innvirkning på kostnaden. Samspillsmetoden anses ofte som en mer moderne måte å gjennomføre et prosjekt på.
Samspill kan medføre flere positive effekter for prosjektet, både på tid, kostnad og kvalitet.

Den nye prosesslederen skal ha ansvaret for å lede samspillsprosessen.

Dette sier WSP selv om bygging av skoler:
«WSP bidrar til å skape stimulerende og sikre læringsmiljøer som er tilrettelagt for samarbeid og som gjør elevene aktive i egen læringsprosess. Våre prosjekter spenner over hele utdanningsområdet, fra barnehager, grunnskoler og videregående skoler til høyskoler og universitet.»

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.